"Om mig"

I

Jeg har de sidste 30 år (er det snart blevet til) uddannet mig og taget kurser hos Dansk Selskab for Bioenergetik, Bodynamic Ins, Peter Levine (SE) metoden, Kranio Sacral metoder, diverse kropsmetoder og behandlinger(specielt med fokus på bindevævet, nerve- og hormonsystemet) - Rolfing, Rolfmovement ved Jeanne Jensen, Continuum ved Emilie Conrad og ikke mindst kropsbevægelser med fokus på de tidlige reflekser ved Bonnie Bainbridge. De sidste fem år har jeg arbejdet intenst med de mange gruppeprocesser, jeg sidder med i forbindelse med min rolle som underviser på mine efteruddannelsesforløb, og har taget kurser med SCT (system centret træning) udviklet af Yvonne M. Agazarian. Mit fokus i disse gruppeprocesser ligger i, hvornår skam dukker op som en ordløs relations- og tilknytningsfaktor, og forhindrer os i at deltage både kropsligt og følelsesmæssigt i det, der foregår i gruppen og i den dybere udfoldelse af liv.

Jeg har endvidere de sidste 25 år taget kurser og haft en dyb interesse for de ressourcer, der er i ernæringsterapien, koblet sammen med hvad vi i dag ved om, hvor meget kroppen og psyken bliver drænet ved længerevarende traumetilstande, og hvad der kan ske på disse niveauer ved at tilføre nye næringsstoffer, både via den daglige kost, men også som ekstra kost- og aminosyretilskud.

Denne interesse har blandt andet betydet, at jeg har ledet et projekt på Rigshospitalets Allergiskole omkring en klinisk undersøgelse af eventuelle sammenhænge mellem følelsesmæssige, ofte ordløse, kropslige tilstande og forskellige slags symptomer (fra år 1993-1997). Her fik 180 patienter med forskellige slags allergiske og overfølsomhedssygdomme tilbudt undervisning, kortere eller længerevarende kropsterapeutiske forløb og kropsbehandlinger for at undersøge, hvad der skete med deres generelle trivsel og deres symptomer efterfølgende.

I

Det var fem fantastisk år, hvor jeg mødte mange nye mennesker, som viste mig stor tillid og delte af deres historier og symptomer - ofte svære tilstande, som gjorde et vis indtryk, også over at være sammen i deres svære tid. Projektet dannede grundlag for min første bog 'Når Sygdom Forløser'.

I årene efter Rigshospitalet, grundlagde jeg Skolen for Psykosomatik her i Nordsjælland. En ramme for mennesker med forskellige slags problematik, men alle med kroppen som fokus. Personer med voldsomme chok, efterreaktioner og efterfølgende traumatiseringer; foster- og fødselschok, det der kaldes tilknytnings- og relationstraumatisering, overfald, voldtægt, bilulykker og operationschok samt den efterfølgende stress, som kaldes Post Traumatisk Stress Syndrom (PTSD). Endvidere personer med følsomme nervesystemer og for høje niveauer af angst, depressioner, forskellige udviklingsdiagnoser, forskellige slags kræftdiagnoser, alle former for overfølsomhedssygdomme, allergier, piskesmældslæsioner, fibromyalgi, postviralt udmattelsessyndrom(også kaldet kronisk træthedssyndrom) og Parkinsons syge.

Jeg er så heldig at arbejde med mennesker, fra de er helt nyfødte og op til alle aldre, og med alt fra familier og par til netværkssamarbejde. Jeg underviser og har efteruddannelsesforløb, kurser og supervision for andre psykologer, læger, sygeplejesker og andet sundhedspersonale i patientforeninger, Dansk Røde Kors, desuden bankpersonale, postvæsenet og beredskabspersonale. Endvidere børnehave- og skolepersonale i håndteringen af børn, stress og nervesystemet - håndtering af de voksne, der omkring børnene, skal være robuste til netop at holde disse.
Ulla Rung Weeke - Nørreløkkevej 1, Nygård, 3000 Helsingør  | Tlf.: 40782615 telefontid